L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) celebra 40 anys amb dues festes, la primera de les quals ha tingut lloc al Teatre Romea. La celebració institucional, presentada pels periodistes Manuel Pérez i Núria Cañamares, ha inclòs parlaments de Josep Vives, director general de Promoció Cultural i Biblioteques de la Generalitat; Dani Granados, delegat de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona; els secretaris generals d’UGT i CCOO a Catalunya, Camil Ros i Javier Pacheco; i evidentment, l’actual president de l’AADPC, Àlex Casanovas.

En l’acte, al qual han assistit uns 150 associats, hi ha hagut també música i humor amb The Feliuetes, i s’ha presentat el llibre commemoratiu dels 40 anys de l’AADPC. En el seu parlament, Àlex Casanovas ha fet un repàs històric de les fites assolides per l’entitat, nascuda el 1981 per respondre a les necessitats i anhels del sector de treballadors de les arts escèniques. Entre els actuals reptes ha destacat l’impuls del Pla integral del teatre de Catalunya i el desenvolupament de l’Estatut de l’artista a través de CONARTE, la confederació d’associacions de tot l’estat. “Que prevegi la intermitència i la compatibilitat de la jubilació amb els rendiments de la feina”.

Diumenge, 18 de setembre, hi haurà hi haurà un dinar d’aniversari amb els socis al restaurant del Teatre Lliure de Montjuïc.