Els fans de Harry Potter estan d’enhorabona perquè ja és a Barcelona l’exposició itinerant sobre aquesta conegudíssima saga, “Harry Potter: The Exhibition“, que s’estarà a la ciutat fins al 7 d’abril. Es troba al moll de la Barceloneta i promet sorprendre als qui s’hi apropin. S’hi pot veure de tot: des d’objectes utilitzats en el rodatge de les pel·lícules, fins a recreacions d’alguns dels escenaris més coneguts.

L’exposició comença amb un llibre, la primera edició en anglès i castellà de Harry Potter i la Pedra Filosofal. És on va començar tot, l’any 1997. Poc s’imaginava J.K. Rowling que, un quart de segle més tard, s’hauria convertit en un dels fenòmens literaris i cinematogràfics que més fans, els “potterheads”, milions a tot al món, arrossega. A partir d’aquí, l’exposició convida al visitant a escollir casa ─Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw o Slytherin─ i vareta màgica.

L’exposició aposta per la interactivitat

El recorregut de l’exposició, que consta de set sales, s’ha dissenyat per satisfer els somnis dels aficionats de la saga. D’aquesta manera és possible passejar pels passadissos de Hogwarts, amb els quadres que cobren vida. O introduir-se a la minúscula habitació sota l’escala, quan Harry Potter encara vivia entre muggles. També es pot visitar l’estrambòtic despatx de Dolores Umbridge i el mític gran menjador de Hogwarts.

Més enllà de les fotografies, l’exposició aposta per la interactivitat. És possible arrencar una mandràgora, jugar al Quiddich, ─aquí sense escombres─ o participar en un combat de varetes. També s’hi poden veure alguns dels objectes que s’han fet servir a les pel·lícules, com l’espasa de Godric Gryffindor, o un horroclux, un dels receptacles de l’ànima de l’innombrable.

Foto: Eli Don (ACN)

A París, més de 600.000 visitants

Els organitzadors esperen que se superi la xifra de visitants de París, que van ser més de 600.000 persones. “És un repte per nosaltres i seria una pena que la gent que sigui fan de Harry Potter no passi per aquí, és una exposició amb molt de material i un circuït molt llarg, estic molt orgullós del projecte”, ha explicat Tom Zaller, fundador i CEO d’Imagine Exhibitions.