CHANG SHIRU, director de l'Institut Confuci de Barcelona "Es la primera vez que hay tanta gente, tanto colorido, tanto folklore, y además con catalanes." MIQUEL ESTEVE, comissionat d'Immigració de l'Ajuntament de Barcelona "Això segurament serà vist a una part molt important de la Xina i de la població xinesa. I això no deixa de ser dignificació de la ciutat de Barcelona, promoció de la ciutat i això és gràcies a la diversitat que en aquests moments té la ciutat."

Les colles locals han estat convidades a la festa amb la intenció que esdevingui una barreja de tradicions. En total es preveu que participin unes 800 persones en la rua, que arrencarà a les 12 h als Jardins de la Indústria i arribarà una hora més tard a la plaça de Gaudí. Allà, davant de la Sagrada Família, al carrer de la Marina, la celebració continuarà fins a les 14.30 h amb actuacions musicals i exhibicions de danses i castells.

Els actes de celebració estan organitzats per l‘Institut Confuci de Barcelona i Casa Àsia, amb el suport del consolat xinès i de l’Ajuntament. Enguany per primera vegada s’ha aconseguit que sigui un acte unitari amb la participació de les principals federacions i associacions que agrupen la comunitat xinesa de Catalunya. Es preveu també que la principal agència de notícies de la Xina informi de l’esdeveniment. Miquel Esteve, comissionat d’Immigració de l’Ajuntament, ha destacat que l’acte “segurament serà vist per una part molt important de la població xinesa. Això significa dignificació de la ciutat, promoció de Barcelona, i això és gràcies a la diversitat que en aquests moments té la ciutat”. El director de l’Institut Confuci, Chang Shiru, ha convidat tots els barcelonins a participar-hi ja que “és la primera vegada que hi haurà tanta gent, tant color i folklore, i a més amb participació de catalans”.

L’any nou xinès, que també es coneix com la Festa de la Primavera, és la festivitat tradicional més important de la Xina. Enguany començarà l’any del cavall de fusta o cavall verd. Segons l’astrologia xinesa, serà un any de gran estabilitat, energia i optimisme, una etapa per recollir allò que es va sembrar durant l’any de la serp, és a dir, l’any passat.