L’Associació antic Gremi de Revenedors ha commemorat els 575 anys d’història amb una gran festa a la plaça del Pi, davant la façana de la seu. De fet, es tracta de l’entitat que acumula més anys d’història de forma ininterrompuda de la ciutat.

Al llarg d’aquests cinc segles ha anat transformant-se i adaptant-se a les necessitats de cada moment. La primera vocació que va tenir consistia a oferir serveis de vetlla, enterrament i recollida d’almoines. De mica en mica, però, ha anat reduint la vessant social perquè “ja tenim seguretat social”, assegura Francesc Sendil, president de l’associació. “Tampoc no tenim recursos suficients“, admet.

Tot i que segueixen fent prestacions, actualment l’associació està més centrada en l’àmbit de la investigació: “Apostem per la recerca històrica. Tenim una beca de recerca, tant dels gremis de Barcelona com de la pròpia història de Barcelona”, afegeix Sendil.

Una festa amb cultura popular

La jornada s’ha celebrat amb un programa farcit de demostracions culturals al llarg del matí d’aquest dissabte, 9 d’abril. Els Gegants del Pi han tornat a la plaça per fer la ballada acompanyats d’una banda de música tradicional. Hi han participat els integrants d’Esbart Català de Dansaires i de sardanes, amb la Cobla Ciutat de Granollers. El desplegament del mural ha anat acompanyat del cant de la senyera. D’altra banda, s’han programat parlaments institucionals i, com a convidada especial, hi ha intervingut l’actriu Sílvia Bel.