El cineasta Albert Serra ha inaugurat aquest diumenge la instal·lació ‘Roi soleil’ a la Fundació Tàpies. Es tracta d’una obra basada en la seva pel·lícula anomenada ‘El rei sol’, que mostra l’agonia del monarca francès Lluís XIV abans de morir. Serra ha condensat en poc més d’una hora una performance de 29 hores protagonitzada per l’actor Lluís Serrat.

L’obra es divideix en dues sales: en una s’hi pot observar la projecció de la performance mentre que l’altra és una cambra de color vermell i buida en la qual es pot sentir l’agonia del monarca. La intenció de Serra és desvincular la imatge del so, per fer que l’espectador experimenti sensacions sense el suport de material visual. La instal·lació de Serra es podrà visitar fins al 16 de juny.

La Fundació Tàpies estrena “Certeses sentides”

La Fundació Tàpies també ha estrenat aquest diumenge la col·lecció de l’artista anomenada “Certeses sentides”, un recull de 22 obres sobre tèxtil sintètic. El director de la Fundació Tàpies, Carles Guerra, ha explicat que, en un primer moment, l’artista feia servir aquest material per cobrir i protegir el terra de l’estudi fins que va decidir convertir-ho en part de la seva col·lecció.

“Certeses sentides” és un tipus d’obra diferent a la que acostuma a presentar Tàpies: més lleugera. Amb aquesta col·lecció, Guerra explica que l’objectiu de la fundació és “demostrar és que Tàpies és molt divers i que és molt difícil de conèixer” i estarà exposada fins al gener de l’any vinent.