Un concert del prestigiós Kronos Quartet de San Francisco i d’estudiants de l’ESMUC han inaugurat una nova edició del Grec Festival . A partir de les vuit del vespre, quatre quartets del centre han rebut els espectadors als Jardins del Teatre Grec interpretant una tria de peces del repertori de ‘Kronos Learning Repertoire’, de Kronos Quartet. Han estat tota la setmana assajant amb els músics del Kronos dins del projecte educatiu d’aquesta formació musical.

El grup dels Estats Units té un projecte d’obres de compositors vius que cedeixen desinteressadament el seu material per a estudiants que estan aprenent el repertori contemporani per a quartets de corda.

Programa doble per encetar el Grec Festival

Les breus actuacions dels quartets Atenea, Vivancos, Nina Quartet i Airum Saxophone Quartet -situats cadascun en un racó diferent dels jardins- han escalfat l’ambient abans que el Kronos Quartet sortís a l’escenari de l’amfiteatre per oferir el seu concert, imatjat amb projeccions de l’artista visual barcelonina Alba Corral. Amb 40 anys de trajectòria, milers d’actuacions i més de 60 enregistraments, la formació s’ha distingit per dur al seu terreny obres de qualsevol gènere, de la contemporània al jazz passant pel rock. I per demostrar-ho ha engegat amb una peça inspirada en Jimi Hendrix. Han seguit picades d’ull a Everly Brothers, Janis Joplin o Mahalia Jackson. Al final el Kronos ha interpretat una peça de Philip Glass acompanyat pels quartets de l’ESMUC. Abans la convidada ha estat la cantant Maria Arnal, en un petit homenatge al cantant de folc Pete Segger.