tanca Jazzman

Com cada dilluns, el veterà pianista Pere Ferré, de 93 anys, ha oficiat amb el trio que formen també Pep Rius (contrabaix) i Pau Casares (saxos). Però el d’aquest dilluns a la nit era un concert especial, perquè era l’últim al petit Jazzman, amb capacitat per a una quarantena de persones. La resta de concerts programats fins al mes de juliol han estat cancel·lats.

El Jazzman és un bar musical del carrer de Roger de Flor que el 2019 va celebrar 40 anys i ha tingut tres propietaris. Durant més de 19 anys, el darrer responsable, David Toribio, ha estat programant, de dilluns a dimecres, duets i trios de jazz i estils afins, sense amplificació o amb la mínima. Tot i ser un indret petit, té una clientela fidel.

El problema, el pis de sobre

Just a sobre hi ha un petit pis que era propietat d’un matrimoni de jubilats residents a Formentera, que només el feia servir uns pocs dies a l’any i no es va queixar mai. Un cop traspassat el matrimoni, va adquirir el pis un altre propietari que, després de remodelar-lo, l’ha posat a la venda. Adduint que té dificultats per vendre’l per culpa de la música en viu, ha amenaçat de denunciar el local i David Toribio ha preferit no entrar en litigis i aturar els concerts.

Fa només unes setmanes Pere Ferré, probablement el músic en actiu més longeu de Catalunya, va bufar al Jazzman les espelmes dels 93 anys després del ja clàssic concert dels dilluns. També han estat habituals en els darrers mesos, entre molts altres, els pianistes Lluís Coloma i Toni Saigi i el guitarrista Héctor Martín.