La novel·la ‘A dos pasos de ti’, de l’Àlex Gaya, narra la història d’una psicòloga que comença a treballar al centre penitenciari d’homes de Barcelona i, paral·lelament, la d’un nen d’11 anys obligat a lluitar pel seu futur. Dues històries que aparentment no tenen cap relació, però que s’acaben entrecreuant.

L’Àlex Gaya, veí del barri de la Font de la Guatlla, és psicòleg clínic i mediador familiar i actualment treballa en un equip del servei de detecció i abordatge de casos d’infància en risc. També ha treballat en centres penals, on ha realitzat diverses investigacions. Poder escriure aquest llibre li ha servit per compartir les seves vivències: “D’alguna manera són moltes coses que portes a dintre i que vols compartir també amb els altres. El fet de tenir-ho posat en paper, d’alguna manera t’allibera”, explica l’autor.

El Raval, el Tibidabo o la Sagrada Família són alguns dels escenaris d’aquesta història. Aquest temple de Barcelona, a més, tindrà un paper fonamental en el desenllaç de la novel·la que deixarà al descobert un secret poc conegut de la basílica.