El Poblenou torna a il·luminar-se amb el Llum BCN 2022, que se celebra del 4 al 6 de febrer. El festival d’arts lumíniques reuneix creadors internacionals com Trevor Paglen o Ulf Langheinrich i nacionals com Antoni Miralda o Jordi Canudas, o una altra mostra de talent local, Cube.bz, que fan brillar aquesta zona de la ciutat i la converteixen en un laboratori urbà. Et fem un recull de les 9 instal·lacions del Llum Barcelona 2022 que no et pots perdre.

1. ‘Faces of ImageNet’, Disseny Hub Barcelona

L’artista internacional Trevor Paglen converteix la façana del Disseny Hub Barcelona en l’escenari de ‘Faces of ImageNet’. La creació vol alertar la ciutadania dels perills de la intel·ligència artificial. Per fer-ho, una instal·lació interactiva capta la cara dels participants i projecta sobre la façana les etiquetes que utilitzen els algoritmes d’ImageNet per classificar-les. El resultat és sorprenent!

2. ‘OSC-B’, jardins del Disseny Hub Barcelona

Ulf Langheinrich sorprèn els ciutadans amb una gran pantalla LED sobre l’estany dels jardins del Disseny Hub, que fa un efecte mirall dels moviments de l’aigua. El resultat visual de la creació ‘OSC-B’ ve determinat per patrons repetitius, principalment de línies i sorolls.

llum bcn 2022
Imatge: Ajuntament Barcelona

3. ‘Row’, Sala A del Disseny Hub Barcelona

‘Row‘. Aquest és el nom de la creació que ha preparat el col·lectiu Tundra per al Llum BCN 2022. La instal·lació, situada al passadís A del Disseny Hub Barcelona, tracta sobre la percepció de la informació, el llenguatge i el diàleg. Els projectors de ‘Row’ transformen el so ambiental en imatges.

4. ‘La formigonera del PobleNew’

Aquesta obra itinerant recorrerà els carrers de Pere IV, de Cristóbal de Moura, d’Espronceda, del Marroc, de Tànger, de Roc Boronat, de Pujades i de Joan d’Àustria divendres, 4 de febrer. Dissabte, 5, i diumenge, 6, en canvi s’exhibirà al solar del carrer de Pere IV, 115. ‘La formigonera del PobleNew: balada per a un estómac’, ideada per Antoni Miralda, representa el canvi, la metamorfosi d’un barri en plena transformació.

5. ‘Xocolata amb llum’, Jardins de Ca l’Aranyó

‘Xocolata amb llum’ és l’obra més dolça del Llum BCN 2022. L’artista Jordi Canudas ha barrejat aquests dos elements per mostrar la relació entre la llum i la seva capacitat transformadora. En aquest cas, la llum serveix per fondre la xocolata, que pot tastar el públic. Pots gaudir d’aquesta creació als Jardins de Ca l’Aranyó, al carrer de la Ciutat de Granada, 150.

6. ‘Limbo’, MUHBA

‘Limbo’ és un laberint en transformació constant, un recorregut lliure per l’espai on el visitant es converteix en un actor que pot veure escenes molt diferents creades per la llum i el so. Aquesta instal·lació d’Antoni Arola es pot contemplar al Museu d’Història de Barcelona.

llum bcn 2022
Imatge: Ajuntament de Barcelona

7. ‘Data heartbreak’, Disseny Hub Barcelona

Vivim constantment connectats i això afecta la nostra capacitat de concentració, que va minvant any rere any. Aquest és l’eix vertebrador de ‘Data heartbreak’, una reflexió a través de la llum sobre la intoxicació, l’apatia i la importància de les dades. És obra de Domestic Data Streamers i es pot veure a la Sala A.1 del Disseny Hub Barcelona fins al 27 de febrer.

8. ‘Olorama’, Badajoz, 166

Els jardins del carrer de Badajoz, 166 són l’escenari d’‘Olorama’. Aquesta creació del Llum BCN 2022 reinterpreta els panorames que es van popularitzar al segle XIX i utilitzaven les imatges per traslladar l’espectador a un moment històric o lloc concrets. A partir d’aquesta idea, Juan Pablo Ramírez crea els “olorames”, una oda a les aromes que construeixen imatges a la ment.

Imatge: Ajuntament de Barcelona

9. ‘Dialogar’, Casa de les Lletres

‘Dialogar’ és una instal·lació de Raúl Goñi formada per dues llengües inflables que s’il·luminen en funció de la quantitat de so, paraules i persones dialogant davant de la Casa de les Lletres, al carrer de Sancho de Ávila, 135. Per tant, com més gent s’hi reuneixi, més veu i més intensitat lluminosa tindrà la creació.

Imatge: Ajuntament de Barcelona
Comparteix a: