Després que l’edició de l’any passat s’hagués de suspendre per la covid, el Dansa Ara, l’esdeveniment que fomenta la dansa als centres escolars, ha aconseguit reunir més de 4.000 nens i nenes de 200 escoles de la ciutat a l’Estadi Olímpic Lluís Companys. S’ha triat per primer cop aquest emplaçament perquè era a l’aire lliure i oferia totes les mesures de seguretat per evitar els contagis del coronavirus.

Seguretat sanitària garantida

D’aquesta manera, tots els participants a l’esdeveniment han entrat al recinte en dos torns i un cop dins s’han dividit per classes amb una separació de tres metres entre cada grup. A més a més, abans d’accedir a la pista han hagut de passar per les moquetes de desinfecció de sabates.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha assistir a l’acte, ha volgut remarcar que s’ha celebrat amb èxit: “Respectant les mesures sanitàries podem reprendre una de les festes més estimades amb les escoles. Barcelona és una ciutat de dansa, que estima molt la dansa com una oportunitat de salut, de fer esport però, sobretot, de gaudir, de divertir-nos, de jugar, desenvolupar-nos com a persones i fer-ho amb els altres”, ha afegit.

Dansa Ara 2020 Estadi Olímpic

Dansa a les escoles durant tot el curs

Els alumnes de segon de primària de les diferents escoles han interpretat les set danses que han estat assajant durant el curs, entre les que hi ha el ‘General Bum Bum’, la dansa infantil tradicional Palestina; ‘Immi Rahat Titsawaq’, ‘Follia d’Espanya’, un mambo infantil o ‘Carmina Burana’.

A banda, també hi han actuat els estudiants de sisè del conservatori de dansa de l’Institut del Teatre, que han estat els encarregats d’obrir l’acte, i la companyia Factoria Mascaró. Les famílies han pogut seguir-ho en directe a través del web BCN Esports.