Del 8 al 20 de novembre té lloc en una setantena d’espais el festival de videocreació LOOP. Exposicions i projeccions, però també performances, cada cop més presents al certamen, ompliran espais com el MACBA, la Fabra i Coats, el Museu Marès o el Museu Can Framis.

La 20a edició du per títol Mentre el temps passa i proposa diverses lectures al voltant dels misteris d’aquest concepte. Obre el festival la performance audiovisual ‘Ménagerie’, de Fito Conesa i Siddhart Gautam Singh, a El Born Centre de Cultura i Memòria, el 8 de novembre. Una proposta inspirada en la composició musical ‘Catàleg d’ocells’, d’Olivier Messiaen, que es presenta com “un cadàver exquisit d’éssers que habiten indistintament el passat, el present i el futur”.

Circuit alternatiu i fira

Pedro Torres presenta una experiència immersiva produïda amb la col·laboració de l’Hangar, ‘Uxuwell’, una peça que aspira a connectar múltiples dimensions de l’espai-temps. Es podrà veure al Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat entre el 9 i el 18 de novembre. Una altra proposta destacada és l’exposició de vídeos de Basim Magdy, ‘A series of flickering dreams’, que transporta el públic cap a una dimensió de somni on el temps queda suspès. Estarà a la Fundació Antoni Tàpies fins al 8 de gener, més enllà del festival.

Una imatge d”Uxuwell’, de Pedro Torres

Del 15 al 17 de novembre té lloc a l’Hotel Almanac la branca professional del certamen, la Fira LOOP, que inclourà 43 vídeos d’artistes internacionals. Un jurat també internacional atorgarà el Premi Fira LOOP. Tots els vídeos es podran veure a la plataforma en línia LOOP Virtual del 15 al 27 de novembre.

El LOOP inclou també el LOOP City Screen, circuit alternatiu per una quarantena de galeries que s’han implicat programant exposicions.