Quatre colors que emmarquen quatre etapes: el verd, color de l'esperança, ens situa en el naixement d'aquest moviment a Catalunya. Una segona etapa, tintada de violeta, neix amb la II República i mostra la consolidació i les grans victòries de l'anarcosindicalisme, com ara el reconeixement dels drets civils de la dona, el 1937. Amb la pèrdua de la Guerra Civil, s'inicia una tercera etapa, una etapa fosca, d'exili. L'època de la impremta vietnamita i les publicacions clandestines. I finalment, el roig i el negre, els colors de l'anarquisme i de la revolució. Cartells i discs que posen banda sonora a un segle de lluita. CRISTINA ESCRIVÀ, coresponsable de l'exposició "Parlar del carnet, per exemple, del Ministre Peiró o del carnet a l'exili de Cipriano Mera són peces úniques perquè són d'aquestes persones. Com alguna carta, també, que tenim en clau. Són, la majoria, per no dir tots els documents, són inèdits". L'exposició, organitzada per la CGT i la Fundació Salvador Seguí, representa la culminació dels actes d'aquest centenari i es pot visitar al Museu d'Història de Catalunya fins al 15 de febrer.

Pràcticament tots els documents de la mostra són inèdits, i s’hi pot trobar, per exemple, el carnet de qui fou ministre d’Indústria durant la II República, Joan Peiró. L’exposició l’ha organitzada la CGT i la Fundació Salvador Seguí, i representa la culminació dels actes del centenari de la CNT. Es podrà visitar al Museu d’Història de Catalunya durant un mes, fins al 15 de febrer.

L’exposició es complementa amb xerrades-col·loqui cada dijous a les set de la tarda al Museu d’Història de Catalunya. Comptarà amb la presència de Teresa Abelló Güell i Jordi Ibarz Gelabert, de la Universitat de Barcelona, i amb Pere Joan Tous, de la Universitat de Konstanz.

L’exposició explica el fenomen de l’anarcosindicalisme, un moviment sindical de caràcter revolucionari i orientació anarquista, que lluita per la revolució social entesa com l’exercici de la llibertat.