roquetes fashion week

La desfilada de la Roquetes Fashion & Food & Wood Week compleix 10 anys. Dins del marc de la Festa Major de les Roquetes, dissabte, 18 de juny, a les 18.30 h, tornarà la clàssica passarel·la de moda, també coneguda com a 08042, el número del codi postal del barri, amb tallers de costura, bricolatge i cuina.

Els vestits de la passarel·la els fan cosidores i veïnes del barri que també es converteixen en models per un dia i mostren les seves creacions tèxtils i novetats d’estils i modes. No hi falten els dissenys de vestits de núvia, que també desfilen per la Roquetes Fashion Week. Aquest esdeveniment s’adapta també a les necessitats estilístiques de cada moment i, durant la covid, no hi van faltar les mascaretes, que anaven de conjunt amb la roba exposada.

Una desfilada empoderadora

Després d’una dècada, enguany la Roquetes Fashion Week oferirà desfilades sorpresa. La passarel·la va començar per empoderar les dones del barri, amb el suport de botigues i comerços que s’encarreguen del maquillatge, la perruqueria, les flors i els complements. Més tard, es van afegir a la desfilada i als tallers de costura sessions de cuina i bricolatge.

El projecte del teixit associatiu Més amb menys és l’encarregat de donar vida a la desfilada i Barcelona Activa hi col·labora amb la instal·lació del “photocall”, que s’ha convertit en un símbol de l’acte, unes imatges que immortalitzen l’esdeveniment i omplen les xarxes socials.

Prestigioses firmes del sector en la desfilada

En les darreres edicions també hi han col·laborat prestigioses firmes del sector, com ara Rosa Clará i Gratacós, que tradicionalment també han participat en la formació per a les cosidores i amb idees per dirigir l’espectacle de moda de les Roquetes.