Tech Barcelona ha presentat aquest dijous l’edifici que acollirà el “hub” Pier07, dedicat, en aquest cas, a empreses emprenedores i emergents de l’àmbit de la salut i la ciència.

L’edifici, situat al número 26 de la via Laietana, té 6.000 m² distribuïts en vuit plantes i acollirà 500 treballadors de diverses empreses. L’espai, que ha de començar l’activitat a finals d’any, també tindrà un laboratori i un espai de treball compartit per acollir-hi petites empreses emergents.

L’objectiu: “Repetir la fórmula d’èxit del Pier01”

El president de Tech Barcelona, Miguel Vicente, ha explicat que el Pier07 té com a objectiu “repetir la fórmula d’èxit del Pier01”, la seu del Barcelona Tech City. En aquest cas, però, la temàtica de les empreses que hi participin giraran entorn d’un sol àmbit: el de la salut. Ha de ser, diuen, un espai de connectivitat on transmetre el coneixement entre empreses emergents. El CEO de Tech Barcelona, Miquel Martí, ha explicat que la intenció és la de “millorar la mobilitat, la sostenibilitat, el ‘retail’ i la salut”, quatre pilars que assegura que són fonamentals de cara al futur.

Martí ha afegit que el Pier07 serà un “projecte sistèmic neutre i sense marques” per tal que qualsevol hospital universitari, companyia farmacèutica o centre d’investigació se senti còmode treballant en aquest espai. En aquest sentit ha afegit que la relació amb els metges de la zona, com els de l’Hospital de Bellvitge o els del Vall d’Hebron, “serà clau per atreure el coneixement que es genera als hospitals i per intentar que les solucions dissenyades aquí puguin tenir una aplicació immediata en l’entorn hospitalari”.