20.000 escolars catalans i d’arreu d’Espanya d’entre 10 i 16 anys poden entrar de forma gratuïta en el festival. 13.000 metres quadrats on realitzar activitats pràctiques i interactives o participar en tallers relacionats amb la ciència, la tecnologia, l’enginyeria, les matemàtiques i, fins i tot,  l’art.

L’estand de l’Ajuntament, a través del Comissionat de Tecnologia i Innovació Digital vol ser un aparador per mostrar la feina que durant l’any es fa per apropar la tecnologia als joves barcelonins. En col·laboració amb els ateneus de fabricació, els centres cívics, les biblioteques i Barcelona Activa s’impulsaran tallers per, entre d’altres, crear robots de manera senzilla o convertir el telèfon en una pantalla hologràfica.

Segons el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, que aquest dimarts ha visitat el certamen, la celebració del Youth Mobile Festival és el millor exemple “del retorn social que poden tenir les empreses tecnològiques que operen a Barcelona”. Durant quatre dies els escolars podran conèixer de primera mà quines oportunitats educatives i laborals hi ha disponibles en el sector de les noves tecnologies.