Per aconseguir aigua a l'Àfrica les dones han d'estar tot un dia transportant cubells de 20 quilos sobre el cap. Aquest transportador els permet portar 90 litres en un sol viatge. És un invent que els ha canviat la vida, igual que la nevera del desert. Amb dos testos amb fang humit entremig, conserva el menjar fresc durant setmanes. JOSÉ MARÍA MEDINA, comissari "Nos demuestran como conjugando el talento... un mundo más justo". Tots aquests invents ja s'utilitzen en molts països subdesenvolupats. Per exemple, aquesta cadira de rodes ha permès que 20.000 persones mutilades a Cambotja s'hagin inserit al món sociolaboral. Però a banda d'aquests, també n'hi ha que poden servir a societats desenvolupades com ara la incubadora Embrace. JOSÉ MARÍA MEDINA, comissari "Esta incubadora...junto a su madre" En total, hi ha 14 invents dissenyats per enginyers, estudiants, cooperants i emprenedors que més enllà d'un interès econòmic, hi busquen una millora de les condicions de vida de països en desenvolupament.

Els invents solucionen necessitats bàsiques, com ara salvar la vida dels nadons, recuperar nens desnodrits, facilitar l’accés a l’aigua, l’energia o les vacunes, conservar aliments o facilitar la mobilitat a persones discapacitades. L’exposició ensenya com solucions innovadores suposen una millora de la qualitat de vida de milers de persones desafavorides que viuen a Àfrica, Àsia i l’Amèrica Llatina.

Entre les patents més destacades hi ha la Bicimàquina, la incubadora Embrace, la nevera del desert i la cadira de rodes Mekong. El comissari de la mostra és José María Medina, director de Prosalus i ex resident de la Coodinadora d’ONG per al Desenvolupament. La mostra es podrà veure després al CaixaForum de Palma i al de Madrid.