XAVIER TRIAS alcalde de Barcelona "Això és posar les noves tecnologies al servei de les taules electorals i dels ciutadans que s'apropen a votar. Això dóna facilitats, fa que les coses funcionin millor, dóna seguretat i dóna un sistema de funcionament molt més eficient"

Així, la tradicional imatge de la persona de la mesa buscant entre papers i subratllant els noms dels qui vénen a votar podria desaparèixer. Amb aquest mecanisme les dades s’introduiran en un programa informàtic i això farà guanyar temps i comoditat. Els membres de la mesa electoral tindran la possibilitat de poder fer servir el mètode tradicional, encara que rebran formació per posar en marxa el nou sistema.

Llista de votants en “temps real”

El sistema es provarà a Barcelona, Valladolid i Còrdova i té com a objectiu fer més “còmoda, àgil i segura” la jornada electoral i s’ampliarà de cara a futurs comicis electorals. Entre els avantatges del nou sistema, es disposarà la llista del cens en una sola targeta SD i a mesura que els votants s’acostin a les urnes es podrà confeccionar la llista de participació a temps real. Segons Jorge Fernández Díaz, el sistema disposarà d'”una aplicació clara, intuïtiva i de maneig senzill una eina molt útil que de cara al futur ofereix possibilitats de millora des del punt de vista electoral.” Xavier Trias ha manifestat que el nou sistema evitarà cues als col·legis electorals perquè la identificació de votants serà més ràpida.