Segons l’Amical Wikimedia, aquesta incorporació servirà per millorar la qualitat de la Viquipèdia “amb recursos avalats per experts i professors universitaris”. A més, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) podrà donar “més visibilitat als seus materials més enllà de l’àmbit universitari”. La responsable de Nous Projectes de la UOC, Teresa Fèrriz, ha expressat que “la cooperació beneficiarà totes les persones que cerquen informació de qualitat a Internet, i a més en català”.

El viquipedista que s’encarregarà de recollir els continguts de la UOC i adaptar-los a l’enciclopèdia en línia és Pep Adrian, un noi de 28 anys llicenciat en enginyeria industrial i màster d’Automàtica i Robòtica, i amb unes 18.000 aportacions a la Viquipèdia, repartides en 443 articles.

L’adopció d’editors experts de la Viquipèdia és una pràctica nova en el sector universitari. Només la Universitat de Califòrnia a Berkeley ho havia fet abans. En el cas de les institucions culturals, però, és habitual trobar casos de viquipedistes residents com passa, per exemple, al Museu Britànic, al Palau de Versalles, al MNAC o al Museu Picasso.