La Fundació la Caixa crearà un centre de recerca sobre salut i ciències de la vida a Barcelona –el CaixaResearch Institute–, davant del CosmoCaixa, a la ronda de Dalt. El projecte tindrà un cost superior a 60 M € (que correran a compte de La Caixa) i també suposarà la creació d’una plaça pública nova al tram de ronda cobert entre el futur centre de recerca i el CosmoCaixa. Per fer-ho possible, l’Ajuntament de Barcelona ja ha iniciat la tramitació de l’expedient a la Comissió de Govern. La previsió és que l’edifici es pugui desenvolupar en els propers quatre anys.

CaixaResearch Institute

Un pol científic “d’excel·lència internacional”

Amb la proximitat del centre de recerca amb el museu de la ciència, la Fundació la Caixa vol convertir l’espai en un campus científic que uneixi “recerca d’excel·lència internacional amb l’acostament de la ciència a la societat”. Els edificis del CaixaResearch Institute està previst que tinguin una superfície de 12.000 m², que integrin laboratoris i instal·lacions cientificotècniques de primer nivell, i que acullin fins a 300 investigadors.

CaixaResearch Institute

Pel que fa a les àrees d’investigació, la Fundació la Caixa assegura que l’objectiu és tractar malalties infeccioses, salut global, oncologia i les neurociències.