“Musica en lluita contra el càncer infantil” és el lema del Xuklis Festival que se celebra al pla de Montbau i que enguany arriba a la setena edició. Organitzat per l’associació de veïns del barri i l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Barcelona, ha anat creixent amb els anys i ha passat de ser un petit festival de blues dins la festa major a un dels festivals solidaris més importants de la ciutat.

Sis grups de música actuen de forma gratuïta al Xuklis Festival:  Mala Vida, Brighton 64, The Slingshots, Suzzana, The Grasland Sinners i la Monturiol’s Band, la banda de l’institut del barri que cada any obre el certamen. S’esperen més de 1.000 persones al pla de Montbau i es preveu recaptar uns 15.000 euros a través del servei de barra que es destinaran a finançar la Casa dels Xuklis. Es tracta d’un equipament ubicat al barri que, des del 2011, ofereix allotjament gratuït a familiars de nens amb càncer que fan tractament a Barcelona.

El Xuklis Festival és possible gràcies a la col·laboració de diverses empreses i institucions i als més de 50 voluntaris que hi participen. L’Associació de Veïns de Montbau i l’AFANOC són, però, els principals organitzadors  d’un esdeveniment que també ha de servir per explicar la tasca que s’està duent a terme des de la Casa dels Xuklis i per integrar les famílies que viuen al barri.

El festival tindrà lloc dissabte, 19 de maig, al pla de Montbau. Començarà a les 18 h.