Segons els impulsors de #RavalResistim, aquesta plataforma ha nascut per posar fre als desnonaments especulatius que està vivint al barri. Per tal que la gent els conegui, han enganxat cartells en què indiquen com contactar amb ells.

Els membres de la plataforma #RavalResistim són veïns del Raval que a títol individual o a través d’altres entitats fa anys que treballen per frenar desnonaments  i per ajudar els afectats. Ara han decidit treballar plegats, unir esforços i, per això, han creat la plataforma que s’ha estrenat frenant quatre desnonaments al barri.

L’Iñaki García és un dels impulsors d’aquesta plataforma. Explica que “en els darrers anys al Raval s’han incrementat els casos de desnonaments i molts són per impagament del lloguer.” La majoria de les vegades, segons la mateixa font, es tracta de persones que han perdut la feina i que no poden fer front al pagament del lloguer. Hi ha d’altres, però, que “són els que anomenem desnonaments silenciosos, aquells que pateixen els llogaters que quan se’ls acaba el termini del contracte, no poden fer front a l’increment de la quota i són expulsats“, comenta l’Iñaki.

Telèfon d’emergència per atendre els veïns

Segons la plataforma molts veïns desconeixen què poden fer quan es troben amb un possible desnonament. Per això, a la campanya que han engegat per donar-se a conèixer inclouen un telèfon (608 65 81 49) que atendrà els veïns que pateixin pressions o assetjament per abandonar casa seva. “Creiem que és la millor manera d’avançar-nos als desnonaments“, aclareix l’Iñaki.

La plataforma ajudarà qui ho necessiti i els posarà en contacte amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, o bé amb els Serveis Socials del districte de Ciutat Vella.