A l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana, per exemple, s’hi fan cursos de sostenibilitat energètica i de disseny 3D. Als grups hi ha nois i noies com la Valentina Soler –que no va poder accedir a la carrera d’Arquitectura pel preu– i l’Adrià Lerdoz, que va acabar un grau d’energies renovables i, en no trobar feina, ha decidit ampliar el seu currículum: “Com més [formació] tinguis, més possibilitats tens de trobar feina”, assegura.

Al llarg del 2017 s’invertiran dos milions d’euros, una xifra que el govern municipal vol ampliar progressivament fins al 2021. Una de les primeres mesures que entraran en acció és l’obertura d’un Espai d’Ocupació i Activitat Econòmica, al número 39-41 del carrer de Vialba dels Arcs. Serà la primera oficina descentralitzada de Barcelona Activa perquè, segons el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, “l’administració ha de baixar als districtes que més ho necessiten per impulsar el talent ja existent”.

En la mateixa línia, es crearà un punt d’assessorament a la creació d’empreses per impulsar el comerç de proximitat. La regidora del districte, Janet Sanz, ha afirmat que “s’ha de garantir la seva existència davant d’un risc de deserització”.

Un pla adaptat a Nou Barris

Les 38 propostes que recull el pla s’han consensuat amb una cinquantena d’entitats del districte. A més, s’adaptaran a les característiques del territori: per exemple, hi haurà cursos de formació en atenció a les persones per a una població cada cop més envellida, i també n’hi haurà de lleure i esport, en una zona altament boscosa.