Fa cinc anys que La Colla del Pinzell va començar a fer sortides per Barcelona amb l’objectiu de descobrir “racons de la Barcelona insòlita, poc coneguts, totalment desconeguts, desapareguts o poc visitats”. En aquesta ocasió, l’escenari de la seva darrera exposició ha estat el barri de Sants: “Vam aprofitar que hi havia dos companys que viuen a Sants i ells ens van indicar els llocs més senyalats de la zona”, explica Joan Codina, coordinador de la colla.

En la mostra es poden veure parts desconegudes del barri, però també d’altres de molt representatives, com una de les entrades al recinte de Can Batlló o una imatge del Parc de l’Espanya Industrial. A més, també han il·lustrat espais ja desapareguts com és el cas de l’antiga botiga de barrets El Rei de les Gorres, enderrocada l’any 2012. En aquest cas, el pintor va documentar-se a través de llibres i revistes antigues.

La Colla del Pinzell va ser creada per set membres d’una classe de belles arts a l’Escola d’Arts i Oficis, l’any 2012. Aquest grup de jubilats amants de l’art ha anat en augment i, actualment, gairebé una cinquantena de persones formen part de l’agrupació de pintura.