D’aquí a una setmana, se celebrà la festa ciutadana per commemorar els Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona 92. Però hi ha una serralleria del Guinardó que fa anys que celebra la fita olímpica cada vegada que obre la botiga. Des de l’any 96, l’aparador d’aquest establiment exposa aquesta escultura gegant d’un Cobi molt especial. La particularitat és que està feta amb 6.000 claus provinents dels pisos de la Vila Olímpica.

Les claus que formen aquest Cobi no són qualssevol. El responsable del negoci, Jordi Sauri, va ser l’encarregat de manteniment dels panys i les claus que obrien els pisos de la Vila Olímpica. Per això, quan va acabar tot, va poder recuperar més de 30.000 claus amb les quals va fer una maqueta del Cobi i una altra de la Petra. Actualment, només conserva la del Cobi, que, en el seu moment, va obtenir el rècord Guinness com la figura més gran feta amb claus. L’estàtua fa més de dos metres d’alçària.

En el seu moment, el Barça s’hi va interessar i va intentar adquirir-la. Però, finalment, l’estàtua va quedar exposada a la botiga i només, de tant en tant, la treuen al carrer perquè els vianants la vegin més de prop.