L’objectiu d’Atrapa la tapa és donar a conèixer l’oferta gastronòmica dels diferents eixos i associacions de comerciants del districte. Hi participen 44 bars i restaurants de Sant Andreu, tots, associats a alguna de les entitats.

Aquest any la ruta de la tapa s’organitza en dues fases. La primera és de l’11 de maig fins al 27 de juliol i la segona, del 8 de setembre al 15 de desembre. Els establiments oferiran dues tapes diferents, una per cada fase. La cuina oriental hi és present per primera vegada gràcies al bar xinès Flores, ubicat a la rambla de l’Onze de Setembre, que ofereix un rotlle d’espinacs i formatge i crestes japoneses de pollastre.

Els participants de la ruta de tapes podran participar en dos sortejos. Per això, a cada establiment que visitin hauran de posar un segell a les caselles del plànol, que caldrà entregar a les oficines dels eixos i associacions de comerciants. Al final de cada fase se sortejaran dos sopars per a dues persones amb un import màxim de 70 euros per consumir en un dels restaurants de la ruta.

La ruta Atrapa la tapa està organitzada pel districte de Sant Andreu, l’Eix Comercial de Sant Andreu, Sant Andreu Nord Comerç, l’Associació de Comerciants Onze de Setembre, l’Associació de Comerciants del Bon Pastor, l’Associació de Comerciants Trinitat Vella, Sagrera Activa Associació de Comerciants i Navas, l’Eix Maragall i la Unió de Botiguers Congrés-Indians.