La gimcana Només es Guanya ha estat l’encarregada d’iniciar la Setmana de la Gent Gran. La cursa, que s’ha realitzat als habitatges amb serveis Joan Torras, ha estat una activitat per relacionar persones grans i adolescents. A través de diferents proves com ara endevinar cançons o personatges públics, confeccionar frases o reconèixer objectes, es pretén treballar capacitats cognitives com la memòria, el llenguatge, el càlcul, la mobilitat o els sentits.

En la gimcana, de dues hores de durada, hi han participat una quinzena de persones grans i una dotzena de joves de tercer i quart d’ESO de l’Institut Doctor Puigvert. Segons el tutor d’aula de projectes d’aquests alumnes, Mario Fadda, alguns són joves que, per qüestions familiars, no tenen costum de relacionar-se amb gent gran i això els aporta molts beneficis emocionals. “Aprendre a relacionar-se, escoltar-se, i aprendre el que la gent gran et pot aportar” són valors que els joves aprenen. Aquest és el tercer any que els estudiants de l’Institut Doctor Puigvert participen en la gimcana i asseguren que la gent gran els adopta com si fossin els seus nets i els dona alegria. A més, per a aquests alumnes participar en la gimcana forma part d’un projecte més ampli entre instituts, entitats i empreses liderat pel Consorci d’Educació que promou estades prelaborals.

Una desena d’activitats en la Setmana de la Gent Gran

La Setmana de la Gent Gran es desenvoluparà a Sant Andreu del 2 al 7 d’octubre, quan hi ha programada una activitat al matí i una altra a la tarda de dilluns a divendres. S’hi inclouen sessions de ball, tallers de txikung, tallers de salut i de meditació. També hi haurà una trobada entre usuaris i voluntaris de Radars al Centre Cultural els Catalanistes.

La Setmana de la Gent Gran es clausurarà amb una passejada cultural per Sant Andreu a càrrec de l’historiador Joan Pallarès i acompanyat per Antonio Sotillo. Totes les activitats són gratuïtes.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a