Els darrers 12 mesos han caigut 519, 8 litres per metre quadrat a l’Observatori Fabra de Barcelona. Aquest període de temps, comprès entre l’1 d’octubre i el 30 de setembre, es coneix com a any hidrològic.

Segons ha comunicat la Generalitat de Catalunya enguany el període s’ha definit pluviomètricament com a generalment sec, amb una tardor i, sobretot, amb una primavera amb acumulacions d’aigua puntuals que van fer possible la recàrrega parcial dels embassaments.

Els embassaments de les conques internes van començar ara fa un any, l’1 d’octubre de 2016, a un 54 % de capacitat i va finalitzar diumenge passat, al 56 % de la capacitat.

L’informe de la Generalitat destaca una tardor molt seca en general i un hivern caracteritzat també per la falta de precipitacions, habitual en aquest període.  La primavera, en canvi, va ser força plujosa, un fet que va permetre recarregar les reserves d’aigua.

A principis de juny les reserves dels embassaments de les conques internes es trobaven al 86 % de capacitat. Actualment es troben al 56 % del total, cosa que evidencia els efectes d’un estiu sec i sense pluges, així com els efectes de l’increment del consum típic d’aquesta estació de l’any. L’estalvi i l’increment de la dessalinització han estat peces clau en el manteniment de les reserves.

Finalment, l’informe remarca que s’espera que amb l’inici de la tardor es registrin precipitacions importants que permetin recarregar els embassaments i els aqüífers.