Veure gent gran pujant pendents forts per anar a comprar o als equipaments municipals és una imatge habitual a Sant Genís dels Agudells. És un dels barris amb una orografia més complicada de la ciutat i també amb més gent gran. Es dona el cas, a més, que, sovint, els edificis com per exemple les botigues, presenten una sèrie de barreres arquitectòniques que dificulten l’accessibilitat i l’ús que en fan els veïns, tinguin o no alguna discapacitat.

“Un problema típic que tenen els comerços és que tenen un esglaó a l’entrada perquè no els entri el aigua”, explica Enrique Rovira-Beleta, arquitecte i professor de la UIC Barcelona. Per evitar problemes com aquest, alumnes d’arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya han presentat una sèrie de propostes de millora com “habilitar una entrada millor amb portes que es puguin obrir cap als dos costats, orientant l’entrada accessible cap a un altre lloc, canvis cromàtics, grans contrastos per persones amb mobilitat reduïda…”, com explica l’estudiant Anna Guerrera.

El comerç demana ajudes per implementar els canvis

Durant els següents mesos, els estudiants inclouran les correccions que els farà el professorat i presentaran les conclusions definitives al juny. Pels responsables dels equipaments, però sobretot pels comerciants, l’estudi d’accessibilitat és una oportunitat per oferir un millor servei als clients. Demanen, però, que la iniciativa, en què hi participa l’Ajuntament, es complementi amb ajudes econòmiques per poder implementar els canvis necessaris.

Comparteix a: