Són nens i nenes de diferents escoles, tenen 5 anys i, tot i que no ho sembli, fins ara no es coneixien. L'espectacle del Joc Perdut té l'objectiu que els més petits puguin jugar conjuntament sense fronteres ni limitacions. Sílvia Dotti organitzadora “El fil conductor és un espectacle i al mig de l'espectacle van sortint aquests jocs i ells juguen. Però prèviament han estat treballant aquests jocs jugant a classe.” Però no només hi participen els nens, professors i monitors voluntaris són un element clau per garantir la dinàmica del joc. Carla Aroca voluntaria “Aprenem tots, ells sobretot a jugar, s'ho passen bé i a nosaltres ens serveix molt com experiència, perquè és al que ens dedicarem en un futur.” Ferran Herrera professor “Els alumnes s'ho passen molt bé perque són jocs molt divertits i els fa que s'uneixin entre ells, que participin, que estiguin atents i que hi hagi més unió entre ells, més solidaritat i que s'ajudin els uns als altres.” En total, 30 escoles han participat durant tot el matí en aquesta activitat. Però l'espectacle no acaba aquí, durant els propers dies nens i nenes d'altres punts de Barcelona podran gaudir d'aquests jocs a la Plaça del Sol de Gràcia, la Plaça Major de Noubarris i al Parc de Diagonal Mar.

Més d’un miler de nens de cinc anys han jugat plegats aquest dimarts al Parc de l’Espanya Industrial. La gran majoria d’aquests infants, de 30 escoles diferents, no es coneixien abans de començar aquesta activitat. Però després de jugar en El joc perdut, es vol aconseguir que es facin amics i practiquin la solidaritat els uns amb els altres.

El fil conductor de l’activitat és un espectacle en què els somnis i la imaginació tenen un paper molt important. En moments clau, els nens han realitzat diferents jocs tradicionals com el tortell i el semàfor, unes activitats que ja havien practicat prèviament a classe. D’aquesta manera es vol aconseguir que tot sigui molt més dinàmic ja que no han d’explicar com participar-hi.

Els infants de les diferents escoles s’han dividit en grups, depenent del color de les armilles que els ha tocat, i així es barregen i es relacionen amb altres nens que no coneixen. Ferran Herrera, un dels professors que han participat en l’activitat, explica que aquest joc potencia la unió i la participació. També ha destacat que és important perquè “estiguin atents i que hi hagi més solidaritat i que s’ajudin els uns als altres”.

L’espectacle d’El joc perdut també es realitzarà, durant els propers dies, a la plaça del Sol, a la plaça Major de Nou Barris i al Parc de Diagonal Mar. En total, durant aquesta setmana, es preveu que  gairebé 6.000 infants gaudiran d’aquesta proposta educativa.