Des de febrer, coincidint amb el canvi de semestre, l’Escola d’Art i Superior de Disseny Deià es troba al barri de Canyelles. El centre ha canviat de lloc, però manté el nom del carrer que la va acollir inicialment: Deià. L’edifici actual, una antiga escola reformada íntegrament, té molt més espai i llum que l’anterior. La nova seu permetrà al centre continuar ampliant el ventall d’estudis, sempre dins del món del disseny i l’art.

Fa 28 anys que l’Escola d’Art i Superior de Disseny Deià va arribar a Nou Barris. Antigament era una seu de la Llotja però es va fer independent en instal·lar-se al carrer de Deià, al barri de Porta.  “Va començar com una escola que feia només interiorisme – recorda Ricard Roure, el director de l’EASD Deià -. Eren pocs alumnes, uns 150, i de mica en mica hem anat creixent”. En aquest temps, l’escola ha duplicat el número d’alumnes fins a 300 i ha ampliat el ventall formatiu. “Actualment oferim un grau mitjà gràfic, un de superior d’interiorisme i un grau superior de disseny equivalent als estudis universitaris”, comenta Roure.

La nova seu de l’escola ofereix més possibilitats per al centre que en els darrers cursos. Ha ampliat l’oferta educativa.  “L’edifici antic es va anar fent petit i era molt fosc – comenta Roure -. Quan hi ha hagut la possibilitat de l’administració de fer un canvi important l’hem decidit fer. Abans, però, s’han fet obres al nou edifici, una inversió molt important d’obres. Ara estem totalment instal·lats i contents de poder estar en aquesta nova escola.”

Una de les noves titulacions que ofereix l’escola està centrada en la infografia 3D i els videojocs. “A escala laboral hi ha sortida i a més a més ha d’augmentar encara més aquesta sortida. És dels pocs sectors que ha pujat durant la crisi”, explica el professor Óscar Pérez. La intenció del centre és ampliar, en dos anys, l’oferta d’estudis amb un batxillerat artístic i més cicles formatius.