Un centenar d’alumnes de l’Escola Turó Blau, l’Escola el Sagrer i l’Escola l’Estel exposen de manera conjunta a l’Espai 30 els treballs que han fet a l’aula. En concret, hi han participat els estudiants de tercer de primària de les escoles El Sagrer i L’Estel, i els de quart de primària del Turó Blau. Per fer les seves creacions, alguns alumnes s’han inspirat en pel·lícules, d’altres en animals o en les seves aficions. L’escultura l’han fet a l’aula durant, aproximadament, una mitja dotzena de sessions d’una hora i mitja cadascuna. Neus Sagrera, tutora de tercer de l’Escola el Sagrer, assegura que els estudiants han fet servir tot tipus de material i han deixat volar la imaginació.

Aquesta és la primera activitat del projecte Art-escola. La iniciativa està promoguda per les escoles, l’entitat La Sagrera es Mou i l’Associació Cultural Espai 30, que busca donar a conèixer l’art que es fa a les aules. Segons Roser Caritx, mestra de l’Escola el Sagrer, artista plàstica i membre de La Sagrera es Mou, s’ha de crear una xarxa entre les escoles a través d’aquest moviment artístic.

L’exposició titulada “Caminant al futur” es pot veure a l’Espai 30 fins al 29 de juny. Actualment són tres els centres educatius que hi han participat, però els organitzadors animen la resta d’escoles del barri o de fora a formar-ne part. Al setembre començaran a preparar una nova edició amb la idea que al juny torni a fer-se una altra exposició.