Va destacar per la seva participació com a guionista en sèries com ‘Poblenou’ i ‘El cor de la ciutat’. També va actuar en diverses obres de teatre, pel·lícules i sèries de televisió, com ‘Mar de fons’, ‘La Mari 2’ o ‘La via Augusta’, entre d’altres. Una de les seves últimes aparicions a la pantalla va ser a la sèrie ‘La Riera’ l’any 2010.

Nascut a Barcelona el 1944, Francesc Lucchetti va estudiar a l’Institut del Teatre i va iniciar la seva carrera en el teatre independent amb grups com La Pipironda, el GTI o el TEC. Durant la seva trajectòria professional, va participar en un gran nombre d’obres teatrals, com ‘El cafè de la Marina’, de Josep M. de Sagarra; ‘El manuscrit d’Alí Bei’, de Josep Maria Benet i Jornet; ‘Maria Rosa’, d’Àngel Guimerà, o ‘Forasters’ i ‘Agost’, totes dues de Sergi Belbel. Francesc Lucchetti va debutar com a autor dramàtic el 1989 amb l’obra ‘Mal viatge’, dirigida per Lourdes Barba.

La família de Francesc Lucchetti tenia una gran vocació teatral. El seu germà, Alfred Lucchetti, mort l’any 2011, també era actor.