El projecte, dinamitzat per Berta Alarcó, va arrencar al març amb un càsting per triar-ne els actors i el cos tècnic. Una vegada creat el grup, van escollir el tema del curtmetratge i van elaborar-ne el guió. Després d’assajar els textos van realitzar cinc sessions de rodatge a diferents espais del barri del la Sagrera, com l’Institut Príncep de Viana o l’Espai Jove Garcilaso. Finalment, l’equip tècnic va realitzar el muntatge del film. La temàtica escollida va ser l’homofòbia i el curt mostra l’assetjament escolar a un jove homosexual en un institut.

Amb aquesta iniciativa, els joves han après a posar-se davant i darrere una càmera i a veure amb uns altres ulls el món audiovisual. Paula Arroyo, una de les actrius, valora molt positivament l’experiència i reconeix que no es pensava que hi hagués tanta feina al darrere d’un curtmetratge. Per la seva banda, el coordinador del taller audiovisual, Toni Gassó, assegura que ha estat molt gratificant veure l’evolució del grup de joves i avança que tenen la intenció de repetir l’experiència de cara a l’octubre.

L’objectiu ara és que el curtmetratge es pugui projectar a diversos instituts del districte de Sant Andreu i que sigui un disparador per organitzar cinefòrums i xerrades per tractar el tema de l’homofòbia amb els joves.