Els veïns de la Barceloneta diuen que estan farts del turisme de borratxera que pobla els carrers del seu barri, de l’incivisme i que el soroll no els permeti dormir a les nits. També es queixen que amb l’augment dels pisos turístics s’han apujat els preus dels lloguers i es veuen obligats a marxar. Aquesta nit faran sentir la seva veu al programa ‘Codi de barris’ de betevé a les 22.20 h

És insuportable. Ja no podem més. La Martita era veïna de la Barceloneta fins que va marxar perquè no podia assumir el preu del lloguer. Es queixa que el turisme que hi ha aquest barri és de borratxera, que falta el respecte als veïns i es pixa i vomita al carrer. També parla de vandalisme, de fet, assegura que l’altre dia van fer malbé una filera de cotxes sencera al carrer de Sant Miquel. Però sobretot renega dels pisos turístics que l’han portada a marxar de casa seva. ”Estan llogant els pisos a la gent de fora i ens treuen a nosaltres del barri. Jo ja no visc aquí perquè per un quart de casa de 30 metres estem pagant entre 700 i 1.000 euros. Això s’ha d’acabar. N’estem farts”.

En aquest mateix sentit protesta la Mai Casas, una veïna que viu a la Barceloneta des de fa tres generacions. Diu que li encanta el seu barri, que sempre ha estat com un poble però que ara tot està enfocat al turisme. ”Hi ha fons d’inversió que es queden blocs sencers per després fer-ne pisos turístics. La voluntat política per acabar amb aquest problema és nul·la perquè si no canviarien les lleis. I ja portem així més de tres anys”.

Un altre problema amb què es troben els veïns de la Barceloneta és que sovint no poden agafar els autobusos que els porten a casa seva perquè estan saturats. És l’exemple de la Rosa Maria Lloret, nascuda a la Barceloneta: ”Una filla meva viu fora del barri i quan ve a veure’m es troba que no pot agafar el 59 per venir-me a veure perquè no hi cap amb els cotxets dels nens. Hi ha tants turistes que ha d’optar per agafar el tren a Sants fins a l’Estació de França”. L’Arnau és francès i fa tres anys que viu a la Barceloneta. S’hi va instal·lar atret per una vida de barri autèntica però ara troba que ”s’hauria de deixar clar als turistes que s’han de comportar, no fer tant soroll ni posar la música tant alta perquè no ens deixen dormir.”

Aquestes i altres opinions de veïns de la Barceloneta tindran un altaveu aquesta nit al programa ‘Codi de barris’ de betevé (22.22 h). Es tracta d’un espai d’opinió ciutadana de la televisió pública municipal en què els barcelonins poden fer sentir la seva veu sobre tot el que passa prop seu.