Mayte Martín portarà el seu espectacle de flamenc clàssic, un estil llunyà del seu darrer treball de fusió amb violins i instruments de corda. Actuarà diumenge, 1 de juliol, acompanyada d’Alejandro Hurtado, un guitarrista virtuós que ja posseeix, amb només 23 anys, el Bordón Minero. És el premi que es dona al millor toc de guitarra del Festival del Cante de las Minas de la Unión.

Dissabte, jornada amb varietat d’estils

Els espectacles musicals començaran el dissabte 30 de juny. Obriran el festival tres joves flamenques que cantaran al ritme de tres músiques d’orígens i estils ben diferents. María José Llergo (Pozoblanco) s’alia, per primera vegada, amb la violinista Elisa Prenda en un projecte de llarg recorregut. Totes dues, sortides de l’ESMUC, oferiran un concert minimalista, sense palmes.

Una altra parella que representa la força són Ana Brenes (Santa Coloma de Gramenet) i el guitarrista anglès i queer Jero Férec, que dominen els dos vessants del món hondo: el de l’acadèmia i el dels tablaos.

Per últim, el tercer duet són la cantaora Alba Guerrero i la guitarra d’Isabelle Laudenbach. Juntes per primera vegada, donaran un recital de flamenc actual, tot respectant les arrels però mirant el futur; un flamenc que no discrimina ni aparta la dona, ni en les lletres ni en els rols.

L’Estiu al Pati

El festival R(oles) serveix d’inauguració de la segona edició del cicle L’Estiu al Pati. Es tracta d’un projecte que aprofita els caps de setmana de juliol per obrir el pati de la seu del districte i convertir-lo en un escenari de propostes culturals de qualitat i per a tots els públic. Enguany s’hi ha programat el festival de blues i concerts de rock surfer, de latin funk, de soul, de reggae i músiques jamaicanes. També hi haurà un cap de setmana de nits de circ, clown i cabaret.