Durant tres dies alumnes de centres educatius de la ciutat han participat en Les Escoles al DAU amb la col·laboració del districte de Sant Andreu de l’Ajuntament de Barcelona i el Centre de Recursos Pedagògics de Sant Andreu. Oriol Comas, director del festival, explica que volen fer reflexionar als infants de per què és important jugar. “Quan juguem, a més de divertir-nos, aprenem a escoltar, a treballar en equip i a prendre decision,s i a més tot això passa de broma”, assegura Comas.

Les jornades també disposen d’una mostra sobre l’evolució dels jocs al llarg de la història. A més s’han programat dues sessions de formació per als docents de Barcelona: la primera corre a càrrec de Jordi Deulofeu, professor de didàctica de les matemàtiques i les ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona i especialista en la introducció del joc a l’aula; i la segona, de demostració de diversos jocs i les seves aplicacions a l’aula.

El festival s’allargarà fins al 26 de novembre. Els Premis Dau Barcelona tindran lloc el 25 de novembre, per primer cop al SAT!, i les jornades centrals i més familiars del festival, sota el nom d’El Gran Dau, es faran el 25 i 26 de novembre.