Tot va començar quan en Jordi Pérez va decidir donar volum als còmics que dibuixava fent escultura amb porexpan. “Més que escultor, em considero ‘ennoblidor de materials’, ja que li he donat forma artística a un material tan barat com el porexpan – comenta Pérez-  Durant molts anys m’havia dedicat al dibuix, al còmic, a fer cartells de cinema i publicitat, i quan vaig voler passar a l’escultura, vaig triar el porexpan i em vaig fixar molt en el treball dels mestres escultors de les Falles.” Amb aquest material ha fet coses com un tauró que travessa una barca en direcció cap a l’espectador, les sabates de taló d’una noia que ha rebentat el sostre, una font típica de Barcelona per on surt on pop, o una llibreria plena de llibres on tot està a punt de caure. “Volia buscar el volum. Primer volia fer quadres en què es trenquessin les dues dimensions amb alguna onomatopeia que sortís en tres dimensions, però al final ho he fet tot. Són coses que rebenten i capturo un instant en el temps amb una estètica de còmic, que deixa veure el que hi ha darrere”, assegura.

El següent pas va ser demanar la col·laboració de la fotògrafa Mercè Sellarés, qui es va inspirar en les escultures per crear unes fotografies en tres dimensions que les complementen. “Hi ha dos tipus de fotografia.- explica Mercè Sellarés – La que es veu amb les ulleres típiques de 3D, de lents blau i vermell, i també les fotografies de doble exposició que primer et tapes un ull i després l’altre ull, amb les ulleres, i canvia completament la percepció”. Tot i això, les fotografies no estan fetes amb càmeres estenopeiques. “No en tenia cap, i he fet servir la meva càmera normal. Feia dues fotografies movent mínimament la càmera i després les unia amb un filtre per aconseguir l’efecte”, confessa.  Finalment, les fotografies es presenten emmarcades en un format de vinyeta, de còmic, dibuixat per Jordi Pérez.

El conjunt de l’exposició és el resultat d’un treball d’experimentació i creació de gairebé tres anys entre els dos artistes, que es mostra en un vídeo de com s’ha fet que acompanya la mostra. El Centre Cívic Can Basté acull aquest laboratori d’emocions i percepcions fins al 8 de juliol. Tothom que visiti l’exposició està cridada a interactuar i deixar sobre les parets de la sala Cava les seves opinions sobre l’exposició.