La ràdio escolar és una continuació de l’aposta educativa que ha fet l’Escola Jaume I en els darrers anys cap a un model més vivencial. L’objectiu és potenciar que l’estudiant sigui el protagonista del seu aprenentatge. El professor responsable d’aquest projecte és en Sergi Caparrós, qui explica que la ràdio està sent un mecanisme molt bo perquè cada nen expressi allò que necessita.
Un dels punts forts de la iniciativa és la possibilitat de treballar en grups petits. D’aquesta manera el professorat pot identificar i adaptar-se millor a les necessitats de cada alumne. A més, estan molt contents amb la magnitud que ha agafat el projecte, perquè “els nens tenen moltes iniciatives que van més enllà de les propostes dels mestres”.
Despertar vocacions
Els alumnes que hi participen expliquen que, per a ells, és una forma d’aprendre divertint-se. Alguns confessen que creien que seria més difícil i d’altres expliquen que és una oportunitat per saber si volen ser periodistes o no. A més, els estudiants proposen la majoria de temes dels programes i això els permet implicar-s’hi molt més. “Hi ha temes de tot, els més aficionats al futbol treuen temes d’esport, als que els interessa la història expliquen la vida i miracles dels romans i, en general, surten temes molt variats”, explica en Sergi Caparrós.
Aquesta iniciativa ha tingut el suport de Sants 3 Ràdio, que cada diumenge emet en diferit ‘Som Jaume I’, un conjunt dels programes que els alumnes han gravat durant tota la setmana a l’escola.