Lluís Llach, Marina Rossell, Raimon o Gerard Quintana són alguns dels cantautors catalans immortalitzats en els concerts que han fet des del 2010. Es mostren a “Des de la butaca’” una exposició que recull part de les instantànies fetes per Jordi Torrell, un espectador amant de la fotografia.

“Faig moltes fotografies des del lloc on em toca, en un concert, en una xerrada… T’adones que tens moltes fotografies fetes des d’un sol lloc.” 

El que intenta, a més de captar la millor imatge, és “ser molt respectuós i no destorbar ningú. A més, com estàs en un seient determinat quan ja has fet moltes fotografies del mateix concert tens clar que no hi ha més possibilitat de fer-ne de diferents.

Captar l’essència, l’ànima

Les imatges no mostren només als artistes mentre actuen. Hi ha la intenció que la gent també els reconegui amb expressions o gestos característics. Una tasca que s’assoleix amb quelcom més que amb paciència i sort. Aquest fotògraf aficionat afirma que “s’aconsegueixen amb un teleobjectiu, també intentant comprar un seient una mica endavant o bé anant prou d’hora com per poder seure prou endavant. Però, a més d’aquests aspectes tècnics també hi compta l’experiència i la paciència d’esperar aquell gest, aquella expressió fora de guió que diu molt és l’artista.”  

La mostra recull 23 fotografies de les més de 300 que Jordi Torrell ha fet els darrers set anys a cantants, polítics o actors. Totes amb la particularitat que s’han obtingut des d’una butaca o cadira d’espectador.