Quina és la millor manera de guardar les fotografies que tenim a casa? Això és el que han descobert els assistents del taller que s’ha fet a l’Arxiu Municipal del Districte de les Corts . Als participants també se’ls han donat alguns consells bàsics com, per exemple, evitar tenir menjar o begudes en la mateixa taula on tinguem les fotografies o utilitzar guants quan les manipulem.

El valor dels arxius particulars

El taller també pretén donar valor a les fotografies dels particulars. “El patrimoni no només està als museus o als arxiu, de vegades, el tens a casa”, afirma Pep Parer, un dels membres de l’Associació Cultural Fotoconnexió que s’ha encarregat de dissenyar i impartir el taller. Afegeix que vol “que la gent vegi què té a casa, que s’adoni que té un bon tresor i com l’ha de cuidar o preservar perquè no es faci malbé”.

Història de la fotografia

Durant el taller, també han pogut veure alguns dels diferents processos fotogràfics i suports que hi ha hagut al llarg de la història de la fotografia, començant pel daguerrotip, que va ser el primer procediment que es va comercialitzar per capturar imatges de manera automàtica.