L’olor característica que impregnava l’escala, el soroll continu dels ventiladors i l’impagament de lloguer dels darrers mesos van fer aixecar totes les sospites, i ara s’han confirmat. Chao Yin va llogar temporalment un pis al carrer de la Marina amb Provença, a tocar de la Sagrada Família, acabat de reformar. Aquest dilluns, en acabar el contracte després d’11 mesos, hi ha pogut accedir i s’ha trobat el pis destrossat.

Tot és ple de plantes de marihuana i ens han robat els mobles. La reforma és de fa un any i mig i mira com l’han deixat”
Chao Yin, propietària

De la plantació de marihuana, només en queden les restes. En una de les habitacions hi ha centenars de testos apilats, amb les plantes podades. Les finestres estan totes cobertes amb plàstics i a les parets hi ha ventiladors penjats. També hi ha una instal·lació amb tubs de ventilació i, al lavabo, productes químics i canonades per distribuir l’aigua. Al comptador, la llum està punxada. En entrar al pis aquest dilluns al matí, Yin ha trucat als Mossos d’Esquadra, que s’han personat al pis i han obert diligències, i ara estan en espera que es formalitzi la denúncia.

Factura de la llum de més de 500 €: “Ens deia que tenia una granja de bitcoins”

“Vam posar el pis a lloguer temporal a través d’una agència i quan ens el van presentar semblava una persona normal“, explica la propietària. Des de fa tres mesos, el llogater havia deixat de pagar i contestava amb evasives als requeriments de l’agència.

Ens va dir que tenia un problema al compte, després, que ens pagaria en efectiu i, finalment, era impossible trobar-nos perquè deia que viatjava molt per feina”
Chao Yin, propietària

Les sospites van començar en revisar les factures de l’electricitat: “Pujaven a més de 500 € al mes, però ell deia que tenia una granja de bitcoins. Ha resultat ser una plantació de marihuana”.

“Els veïns feia mesos que avisaven de l’olor i el soroll”

L’administrador de la finca fa mesos que acumula les queixes dels veïns: “Els motors dels ventiladors estaven encesos les 24 hores del dia i també en sortia molta olor de marihuana”, explica David Martínez, administrador de Finques Cosmollar. El veí del pis de baix havia alertat d’humitats i, en no poder contactar amb els inquilins, es va optar per tallar el subministrament d’aigua.

Nosaltres ho teníem clar, però sembla que la propietat no s’ho volia creure”
David Martínez, administrador de Finques Cosmollar

Segons explica, ells havien trucat a la policia en alguna ocasió i havien suggerit a la propietat que anés a denunciar-ho, però “ho havia intentat algun cop i s’havia trobat amb massa cua a la comissaria”.

Yin justifica que no hi podia fer res com a propietària i que, un cop finalitzat el contracte, hi ha pogut entrar legalment: “No entenc per què van llogar aquest apartament a la Sagrada Família per fer-hi això. Per què necessiten un bon apartament per posar-hi plantes de marihuana?“, es lamenta. Per part de l’administrador de finques, ara accepten que haurien d’haver pressionat més per iniciar l’actuació de la policia i expliquen que no és l’únic cas del qual tenen constància.