Els dilluns ens mirem Barcelona més de lluny, des del ‘Mirador’, del “bàsics”. En aquesta ocasió ho hem fet amb el pastisser Christian Escribà. Lidera la Pastisseria Escribà, de més de 115 anys d’història. Considera que els barcelonins “ens queixem molt fàcilment de Barcelona” i cal que “la valorem més perquè és meravellosa”. Durant l’entrevista n’ha destacat “l’altíssim nivell mundial en restauració i en pastisseria”, “la qualitat arquitectònica i cultural” i “el Tibidabo”.

Preguntat sobre què caldria millorar, Escribà ho té clar i enumera tres elements. El primer, la mobilitat, que creu que “no està ben resolta”: “com a vianant passeges amb tensió i amb vehicle privat sembla que ho facin tot difícil perquè arribis al destí”, ha dit. També en reduiria el soroll i “canviaria les polítiques de neteja”.

“Per Nadal volem donar als infants el que esperen”

El pastisser ha explicat que cada vegada li agrada més Nadal, i que sobretot ho sent quan veu “els nens amorrats als aparadors”. “És màgic i ens esforcem a donar-los el que esperen”, ha dit. A més, un punt positiu d’aquesta època, segons Escribà, és “l’alt nivell de pastisseria que hi ha a la ciutat”. “Als barcelonins ens agrada el dolç i la xocolata, tenen el morro fi”. “Cada mes tenim un dolç per una celebració”, ha apuntat, dient que “a la ciutat hi ha un nivell de pastisseria altíssim, i això ho sabem apreciar.”

Pastisseries històriques que tanquen

Escribà ha lamentat que amb la qualitat pastissera que hi ha a la ciutat “cada vegada hi hagi més pastisseries històriques que tanquen”. Ho atribueix a dos motius: per una banda, l’econòmic. “Avui en dia és molt difícil mantenir un negoci, és una llàstima. El cost cada vegada és més alt.” I un segon motiu, la conciliació familiar: “L’ofici de pastisser demana moltes hores al dia, i també els caps de setmana. Per això és difícil conciliar.