El llegat de Joan Miró i Pablo Picasso es pot veure a Barcelona fins al 25 de febrer d’una manera inusual. La Fundació Miró i el Museu Picasso han estrenat una doble exposició coincidint amb els 50 anys de la mort de l’artista malagueny i també els 40 de la defunció del mestre barceloní. Més de 300 obres —pintures, escultures, dibuixos i documents— completen la mostra, la primera d’aquestes dimensions en què totes dues personalitats dialoguen.

L’exposició és un dels esdeveniments culturals d’aquest any a la ciutat i per això els directors de tots dos museus han passat pel plató del programa ‘bàsics’, de betevé. Marko Daniel, de la Fundació Joan Miró, i Emmanuel Guigon, del Picasso, han coincidit a dir que “tocava fer aquesta mostra” perquè els artistes “tenien una amistat profunda i personal”. “L’exposició només podia ser a Barcelona”, ha recalcat Marko Daniel.

Tots dos directors han ressaltat que divendres, dia d’estrena de la mostra, l’èxit de públic va ser rotund i va certificar que és una cita artística d’importància a la ciutat. De fet, Daniel i Guigon han explicat que els dos equipaments van recuperant a poc a poc els visitants que tenien abans de la pandèmia. “Aquest any recuperarem el públic. El 2023 hem tingut més d’un 20 % de visitants barcelonins, que és molt”, ha dit el director del Museu Picasso.