A Barcelona cada cop hi ha més gent que decideix compartir la seva vida amb un animal de companyia. De fet, el nombre de gossos que hi ha a la ciutat no para de créixer i ja supera els 170.000. Però una cosa és voler tenir gos, i l’altre és tenir temps per treure’l a passejar i jugar amb ell. L’oferta d’empreses i particulars que es dediquen a recollir l’animal al domicili, cuidar-lo i retornar-lo al cap d’unes hores cada cop té més sortida.

Dog Day Camp és “com una escola però per a gossos”, segons defineix el seu fundador, Josep Ribas. El negoci va néixer l’any 2021 a imatge d’altres iniciatives similars que Ribas coneixia dels Estats Units: “Passem a buscar els gossos en furgonetes, els portem en un terreny del Maresme perquè corrin i els tornem a repartir a primera hora de la tarda”, explica. Cada dia superen la trentena de gossos que passen el dia amb ells i el seus principals clients són tenidors que no tenen temps per fer-se’n càrrec: “Amb la pandèmia, molta gent que no havia tingut mai gos es va animar. I a vegades amb gossos que han de fer molt exercici, com els border collie”.

Gossos que necessiten cremar energia

En la furgoneta de Dog Day Camp que fa la ruta per l’Eixample, Gràcia i el Poblenou hi puja precisament un gos d’aquesta raça que, segons explica la seva propietària, paguen pel servei un cop per setmana no pas perquè no tinguin temps, sinó “com a premi”. Una altra parada hi puja en Braco, un dàlmata que “necessita cremar energia”.

Passejadors de gossos, per a teletreballadors i gent gran

Una altra opció, i sense necessitat que el gos surti de la ciutat, és contractar els serveis d’un passejador de gossos. L’Eva Aroesta s’hi dedica matí i tarda amb fins a vuit gossos que passeja tots alhora. L’estratègia per no deixar-se arrossegar pels gossos és portar-los amb corretja curta per evitar caure al terra en una estrebada. “Des de la pandèmia, molts que es van quedar sense feina van entrar en aquest món. Cada cop hi ha més competència però també més clients“. A la seva cartera, diu, hi ha sobretot gent que teletreballa i no pot treure l’animal, però també gent gran que no pot treure tres cops al dia el gos al carrer.