Barcelona s’ha convertit una de les capitals mundials de la cocteleria. Per conèixer l’univers del còctel de Barcelona hem parlat al bàsics amb Javier de las Muelas, empresari i creador de tendències, Marc Álvarez, copropietari del Sips i Teresa Sáez, cocreadora de les cocteleries Mariposa Negra i Bestiari.

La ciutat té una llarga tradició coctelera, però ara aquests locals estan vivint un moment dolç, amb grans obertures i fins i tot reconeixements importants. De fet, l’any passat la cocteleria Sips de l’Eixample va ser coronada com el millor bar del món. “Hem posat Barcelona en el hotspot internacional”, ha dit orgullós Álvarez del Sips.

Javier de las Muelas, que porta una vida entre barres de bar, ha canviat molt: “L’ànima d’un bar americà de còctels és donar el protagonisme al client; soc crític ara, ja que es dona massa protagonisme a les persones que estan darrere la barra”.

“Es busca una experiència 360 en què entren en joc els cinc sentits”, explica Sáez, que diu que fer un còctel implica molt més que anar a fer una beguda. També han reivindicat els còctels sense alcohol, que cada vegada tenen més presència.