Barcelona fa passos per aconseguir la construcció d’una gran biblioteca central de ciutat. Segons el tinent d’alcalde de Cultura, Jordi Martí, el projecte està “encarrilat” i disposarà de finançament en els pressupostos generals de l’Estat del 2022: “El ministeri ha donat indicis que tindrà partida pressupostària“, ha assegurat en una entrevista al ‘bàsics’. A principis de setembre, Ajuntament, Estat i Generalitat van reprendre les converses d’aquest projecte, que arrossega anys de debat.

Martí, que prefereix parlar de “gran biblioteca de Barcelona”, ha explicat que cal refer el projecte arquitectònic i funcional, però considera que “està tot a punt” perquè tiri endavant perquè ja se’n coneix la ubicació, un solar a tocar de l’Estació de França. El tinent d’alcalde creu que aquest equipament cultural ha de servir per vincular tot l’ecosistema bibliotecari: “Ha de fer de ròtula, un gran espai de les lletres on fer debats i recuperar també la memòria d’escriptors barcelonins”.

Martí vol un acord per a la cultura que relligui Barcelona, València i Palma

Martí considera que cal teixir les aliances de l'”arc mediterrani” en matèria cultural per contrarestar “l’aspiradora que ha estat Madrid”. Per això demana un pacte per potenciar l’ecosistema cultural entre Catalunya, les illes Balears i el País Valencià. “Hem de crear un sistema que pugui córrer conjuntament, aquesta seria la millor aposta de futur, també per a Barcelona”.

La reobertura parcial de l’oci nocturn “resol poc” de cara a la Mercè

Preguntat per la reobertura de l’oci nocturn en espais oberts fins a les tres de la matinada, el també tinent d’alcalde de Cultura ha assegurat que “resol poc” el temor a les botellades multitudinàries per la Festa Major. “Ens deixa poc tranquils perquè d’aquest tipus d’oci nocturn a l’aire lliure n’hi ha poc a Barcelona”. Per això ha demanat “responsabilitat” a la ciutadania i no anar a les activitats organitzades per la Mercè 2021 sense tenir-ne reserva.

Entrevista a Jordi Martí, regidor de Pressupostos i tinent d’alcalde de Cultura
ENTREVISTA COMPLETA