Barcelona està desplegant una senyalització que indica l’obligació de baixar de la bicicleta o del patinet. El senyal de trànsit es va posar a prova a l’agost en dos punts de la ciutat i ara ja se n’han instal·lats set més en punts on també hi ha una senyalització de prohibició de pas de les bicicletes que no es respecta. L’objectiu és reforçar i deixar més clara aquesta prohibició. Fins a final d’any s’instal·laran 30 senyals més, fins que s’arribi a la quarantena.

L’objectiu és millorar les indicacions en els punts on hi ha un conflicte entre vianants i ciclistes i conductors de vehicles de mobilitat personal (VMP). Adrià Gomila, director de Serveis de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, n’ha parlat al ‘bàsics’: “Avui no hem decidit ni que multarem ni que deixarem de multar. Si observem que tot i l’esforç comunicatiu no millora, estudiarem fer una campanya específica de sancions en aquests punts”.

El senyal és de color blau i això significa que marca l’obligatorietat a ciclistes i patinets a baixar del vehicle i continuar la ruta a peu en aquell tram.