Carril bici Sagrera

A Barcelona ja és visible un nou senyal de trànsit adreçat a ciclistes i conductors de patinets que, de moment, és poc conegut i genera confusió entre alguns usuaris. S’ha instal·lat al carril bici del pont del Treball Digne amb l’objectiu de deixar la vorera lliure per als vianants. La nova senyalització vertical indica que, en aquell tram, els conductors de bicis i patinets tenen l’obligació de baixar del vehicle i continuar la ruta a peu.

Malgrat que ho posa a banda i banda d’aquest tram afectat, la majoria de ciclistes hi continuen circulant, perquè desconeixen el significat del senyal. “L’acabo de veure ara, però la veritat que és una mica absurd”, diu el ciclista Jordi Latre.

És un dels senyals nous d’aquest 2023

Aquest és un dels senyals nous que s’han començat a instal·lar aquest 2023. La Direcció General de Trànsit (DGT) i el Ministeri de Transports han fet canvis en el catàleg de senyalització viària, que a partir d’ara incorpora senyals amb elements com senglars i patinets elèctrics i canvis en la composició de certs senyals verticals.