Reconeixement per partida doble
Aquestes darreres setmanes, l’espai de trobada i creació artística Nau Bostik està de celebració. D’una banda, l’espai ha rebut el premi Bonaplata per la reutilització d’un espai amb passat industrial, un reconeixement atorgat per l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya (AMCTAIC). De l’altra, el projecte Bostik Murals, nascut del resultat d’una aliança entre la Nau Bostik i l’associació Difusor, també ha estat reconegut. En aquest cas, amb el Premi Lluís Carulla 2018 com a projecte emprenedor i transformador de l’any.
Una intervenció de caràcter participatiu
L’artista argentí Elian Chali, conegut pels murals de gran format que ha pintat arreu del món, ha dut a terme una primera acció dins el marc del projecte Bostik Murals, realitzant un mural sobre la façana de la fàbrica. Una creació de caràcter participatiu, coordinat pel responsable Xavier Ballaz, que s’ha impulsat conjuntament amb els alumnes de l’Escola 30 Passos i el centre de formació professional Bemen 3. Aquesta acció, és la darrera d’una sèrie de propostes que s’han anat duent a terme els últims dos anys en aquestes instal·lacions i que va situant, a poc a poc, un barri tan castigat per les obres com la Sagrera, en una zona amb espais de gran valor artístic i social com aquest museu urbà.
Elian Chali
Elian Chali
ha deixat petjada amb les seves creacions d’estil geomètric i acolorit a diverses ciutats del món. Algun exemple de les seves intervencions són ‘Maquillaje eléctrico para momias’, un mural sobre la paret de la plaça de la Música de la seva ciutat natal de Córdoba (l’Argentina); l’original ‘Floor on pitch court’, un divertit mosaic que va pintar sobre una camp de futbol de Montevideo, o ‘Using painting for sculptural purposes’, una reforma impressionant de les parets d’un pàrquing de Montblanc (França) a partir de la seva particular pintura acrílica de colors extremats.