Més d’una cinquantena de comunitats i entitats religioses obren les portes dels seus temples per donar a conèixer la diversitat cultural i religiosa de Barcelona. Per quart any consecutiu se celebra La Nit de les Religions i s’han organitzat tot tipus d’activitats per tal que una desena de religions puguin acostar-se als barcelonins. Es tracta d’una proposta impulsada per l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional.

Hi ha previstes conferències, tallers, concerts i visites guiades per diversos centres de culte com, per exemple, la parròquia de Santa Maria de Sants, l’església Evangèlica Unida de Barcelona o el Centre Sufí Naqshbandi Haqqani, entre molts d’altres.

Les comunitats i entitats que participen a La Nit de les Religions reconeixen que és una oportunitat per donar a conèixer la diversitat cultural de Barcelona. Mahajana Dasa, membre de l’associació índia Iskon Barcelona, posa en relleu que aquesta jornada “enriqueix i ajuda a posar fi a alguns prejudicis.”

Més de 500 espais de culte a Barcelona

A Barcelona hi ha 502 llocs de culte de 15 confessions o comunitats espirituals. Ciutat Vella és el districte on n’hi ha més, tot i que a Sant Martí és on hi ha més diversitat religiosa.

Podeu aprofundir en la varietat cultural de Barcelona en aquest mapa interactiu.